2012. febr. 14.

FUCK Valentines

A Bálint nap pogány eredetű ünnep.  
Szerelmesekkel,  termékenységgel, tavaszvárással, megtisztulással kapcsolatos. 
Szent Bálint a fiatal jegyesek védőszentje.
Ezen kívül a házasoké, az epilepsziásoké és a hasfájósoké is.
Nem véletlen, hogy ilyentájt van a házasság hete, és ez a nap az epilepszia világnapja is.
Franciaországban és Angliában a középkorban azt gondolták, hogy február 14-én kezdődik a madarak párosodási szezonja. Magyar néphit szerint ilyenkor jönnek vissza a vadgalambok, és választanak párt a verebek.
Korábban a magyarországi svábok körében kedvelt, és templomokban gyakran ábrázol szent volt Bálint.
Magyarországon valentin napként a 90-es évek végétől terjesztik.
szóval....
A konyakmeggy, és a szívecske lufik - kicsit sem - fogyasztói ünnepe alkalmából téma a piros komplementer párja:



A ZÖLD


A zöld szín a béke, a belső nyugalom megtestesítője. Rezgései különösen fontosak az idegrendszernek, segítenek összehangolni a két agyféltekét. Pihentet és megnyugtat, erőt ad az újrakezdéshez. A tavasz, a megújulás színe.
A sötétzöld a becsvágy, kapzsiság és a féltékenység színe.
A zöldessárga a betegség, gyávaság, a viszály és a féltékenységé.
A moszat zöld az érzelmi gyógyítás és a védelem színe.





Testi hatása:

Csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, néha teljesen meg is szünteti őket.
Olyan fogalmak kapcsolódnak hozzá, mint a növekedés, a fejlődés, a nagy változások.

A zöld gyümölcsök és zöldségek rengeteg értékes táplálékot tartalmaznak. Ilyen például a klorofill, ami jó hatással van a máj, és a szív működésére és a vérkeringésre. Spenótban, sóskában, káposztában, brokkoliban egyaránt megtalálható. A folsav is ezekben a zöldekben halmozódik fel számottevő mennyiségben. Segítik a vér oxigén ellátását, ezáltal széppé, egészségessé teszi a bőrt, csökkenti a fejfájást, erőteljes méregtelenítő, az immunrendszert támogatja.



Lelki hatása:

Enyhíti az általános fáradtságot, kimerültséget. A zöld szín önmagában frissít, segíti a koncentrációt. A testi és a lelki görcsöket egyaránt oldja. Erősíti a biztonságérzetet, békéltet. Kettős hatása van: nyugtató, ezért jó a központi idegrendszer betegségek kezelésére, másrészt inspirálja a szellemet. Nagyon érzékeny embereknek segít a belső egyensúly megteremtésében.Oldja a depressziót, szorongást.



Gyógyító hatása:

A természet egyik uralkodó színe, ezért erősen nyugtató hatása van. A központi idegrendszer zavarait gyógyítják zöld színterápiával. Szívpanaszok, szívritmuszavar orvoslásában is nagy a szerepe, valamint előnyösen befolyásolja a máj és a vese működését is. A zöld szín jó hatással van felsőtestünk, a szív, a tüdő működésére.

Helye:

Mivel nyugtat és kiegyensúlyoz, elsősorban a pihenésre szánt helyeken alkalmazzuk. Előnyös a gyógyintézetekben és szanatóriumokban is.




Asztrológiában:

A zöld a Víz elemű Rák színe. Múltja és családja hangsúlyos szerepet tölt be életében, de jellemző rá a romantika, az erős kötődés, az elvágyódás  Külső szemlélőnek nyájas rokonszenves benyomást kelt, azonban belül tele lehet feszültséggel bizonytalansággal. Fontos számukra, hogy legyen egy saját kis helyük, ahol emlékeik körülveszik őket, megnyugvással, biztonságérzettel tölti el őket azok közelsége. Az ő lelküknek különösen jót tesz a víz látványa, hangja.



Ásványok

A smaragd a berill ásvány változata zöld színét króm, és vanádium tartalma adja.
Átlátszósága, és színe alapján osztályozzák , értéke a gyémántokéval és a rubinokéval vetekszik.
Eleinte Egyiptomban bányászták, nagy ritkaság volt, később Kolumbiában tártak fel nagy smaragd lelőhelyeket. Kleopátra azért viselt smaragdot, mert úgy vélte, hogy a szépség lakozik benne, és fiatalsága, így sokáig megmarad.
Fokozza a szellemi tisztaságot, erősíti a tisztánlátást.  A smaragd hatásai közé tartozik, hogy csökkenteni tudja a klausztrofóbia tüneteit is. Az ókorban leginkább a szem betegségeit gyógyították vele

smaragd
A malachit gyakori rézérc ásvány. Magyarországi előfordulása Balatonfüreden, Nagybörzsönyben, Szabadbattyánban, Pécs környékén, és a Velencei-hegységben.
Régen több kultúrában is valamilyen istennőnek szentelték.
Gyógyítja a női nemi szervek betegségei, szüléskönnyítő hatása van, és oldja a menstruációs panaszokat. Jótékony hatása van az idegrendszerre, az agyi tevékenységekre és a látóidegekre is. Fokozza a képzelőerőt, döntőképességet és javítja a kitartást. Erős védelmező kő.
 
malachit
 

A jáde a kínai iparművészetben fontos szerepet játszó, régóta megbecsült féldrágakő.
Nevét a spanyol pietra de ijada (lágyékkő) kifejezésből kapta, amulett volt a vesebántalmak ellen. Megnyugtatja a lelket, egyensúlyt teremt az energiaáramlásban, erősíti az idegrendszert. Fokozza a termékenységet, a tisztaság és a nyugalom jelképe

jade

az ősi Kínában a mennyek kövének nevezték

emerald-pirit


fluorit

peridoto








































 szilvásvárad

..... menjetek sokat erdőbe, mert az jó!

:)

képek:
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése